Раніше ми вже повідомляли, що на момент виходу macOS High Sierra, вона не встановлювалась корректно на iMac та Mac mini оснащених накопичувачем Fusion Drive. Усе тому, що нова файлова система APFS, на якій працює операційка, не підтримувалася даним диском. Виникало питання також щодо її роботи на SSD накопичувачах сторонніх виробників. Наразі Apple повідомило, що ведеться робота щодо адаптації APFS для Fusion Drive.

Нагадаємо, Fusion Drive — це гібридна технологія, яка поєднує у одному накопичувачу даних флеш пам’ять та стандартний механічний HDD диск. Докладніше про дану технологію ми писали у статті Технологія Fusion Drive в iMac, переваги та недоліки.

З моменту появи у вільному доступі операційної системи macOS High Sierra, чимало користувачів комп’ютерів Apple з Fusion Drive, стикнулися з неможливістю її встановлення. Корпорація отримала багато звернень та скарг користувачів, щодо цієї проблеми. Нещодавно, видання MacRumors повідомило, що Apple вже працює над вирішеннями проблеми. У спеціальному листі одному з користувачів, представник компанії запевнив, що у одному з наступних оновлень операційки, підтримка APFS буде обов’язково додана. Щоправда строки і дата виходу цього оновлення залишаються невідомими.