На щорічній конференції WWDS 17 Apple вперше показала оновлену операційну систему нового покоління macOS High Sierra. Нагадаємо, що macOS Sierra з’явилася у минулому році, змінивши застрарілі Mac OS, кожна версія яких називалася у честь представників сімейства котячих (Tiger, Lion і т.д., а також Mavericks). Цього разу розробники наголосили, що High Sierra — це нове покоління, що працює на принципово іншій файловій системі на якій базується iOS 10.3.

Нова файлова система macOS High Sierra іменується Apple File System (APFS), прийшовши на заміну HFS Plus, яка використовувалася з 1998 року. У компанії запевнили що нова файлова система суттєво підвищить продуктивність Mac. Крім того, фахівці Apple оптимізували роботу браузеру Safari, назвавши його самим продуктивним браузером з існуючих (на 80% продуктивніший Chrome).

Оновлена операційна система, не зазнала змін інтерфейсу, натомість підвищився її функціонал. Зокрема додана підтримка кодеку H.265, тепер усі додатки можуть працювати з цим форматом на апаратному рівні. Новий алгоритм API називається Metal 2 і за заявою розробників працює у 10 разів швидше минулого Metal. Також був опублікований список пристроїв, що підтримують нову macOS High Sierra 10.13:

  • MacBook та iMac — 2009 року або більш нові моделі;
  • MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini та Mac Pro — 2010 року або більш нові моделі.

Фінальна ферсія операційної системи macOS High Sierra 10.13 буде доступна для безкошковного завантаження з осені цього року.