Нагадуємо, що 25 вересня 2017 року Apple представить нову версію операційної системи macOS High Sierra. Як повідомляється, High Sierra буде працювати у оновленій файловій системі Apple File System (APFS), яка відрізняється вищою безпекою та стабільністю. Проте багатьох користувачів Mac чекає розчарування, річ у тім, що згідно останнім тестам, APFS не підтримується традиційними HDD дисками та гібридними Fusion Drive. Або іншими словами, High Sierra не буде на них коректно працювати.

Крім вищезазначених носіїв, за деякими даними, нова файлова система не зможе працювати і на звичайних SSD накопичувачах, які часто встановлюються на Mac задля прискорення роботи. Поки що, тільки проприєтарні флеш накопичувачі Apple стабільно і коректно працюють з APFS. Якщо ви маєте інші носії даних, при спробі встановити macOS High Sierra, є ризик втратити частину даних. На офіційному сайті Apple вже опублікували інструкцію, щодо підготовки Fusion Drive для встановлення нової операційної системи.

У інструкції, зокрема зазначається, що подібна ситуація має відношення саме до першого випуску High Sierra, у подальшому, вірогідно вона зміниться. Як би там не було, на разі рекомендується повернутися до попередньої файлової системи HFS+. Якщо ви відчуваєте певні труднощі щодо встановлення macOS High Sierra, рекомендуємо звернутися за допомогою до сервісного центру BashMac у Києві.