Компанію Xiaomi давно називають “китайським клоном Apple”. І не дивно, телефони китайського виробника неймовірно нагадують культові iPhone, хоча і працюють під управлінням іншої операційної системи. На цей раз корпорація пішла ще далі — оголосила про випуск першого ноутбука власного виробництва, який навіть на перший погляд дуже схожий на MacBook!

Xiaomi Mi Notebook

Як повідомляється — ноутбук Xiaomi, який отримав назву Mi Notebook, має алюмінієвий корпус, розміром 11 та 12,5 дюймів (деякі джерела натякають на 12,5″, 13,3″ и 15,6″). Він буде оснащений процесором Intel i7 Skylake U-серії Core, (Core i7-6500U) з тактовою частотою 2,50 ГГц (3,0 ГГц), а також графікою HD Graphics 520 (аналог GeForce 820M). Об’єм оперативної пам’яті складе 8 Гб, а працювати новинка буде під управлінням Windows 10.

Це вже далеко не перший випадок копіювання розробок Apple, особливо китайськими виробниками. У випадку з Xiaomi Mi Notebook, для повної схожості з MacBook не вистачає хіба що яблучка на верхній кришці. Презентація ноутбуку очікується 27 липня 2016 р.