Про вихід корпорації на ринок нашої країни повідомляли вже давно. Так, у квітні 2020 року було зареєстровано офіційну адресу офісу. Проте, майже рік компанія не проводила активної діяльності, лише зареєструвала деякі торгові марки “Еппл” та “Яблоко” (російською мовою). Натомість, 30 червня 2021 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував у соц. мережах повідомлення, про те, що Apple нарешті відкрила повноцінне представництво у Києві. Чим воно буде займатись, та що зміниться для громадян нашої країни?

Apple буде самостійно ввозити власну продукцію до України

Apple почала офіційно працювати в Україні

Головне, про що необхідно знати — відтепер корпорація буде самостійно займатись ввозом техніки та її розмитненням. Таким чином планується боротись з “сірим” імпортом, адже левова частка продукції Єппл завозилась до країни неофіційно. Також з’явиться повноцінна підтримка користувачів українською мовою. Проте, як повідомляють джерела, у найближчий час Apple не буде відкривати мережу офіційних магазинів Apple Store. Швидше за все корпорація продовжить реалізовувати товари через авторизованого дистриб’ютора “Асбіс” та інші ритейл-мережі.

Крім ввозу техніки, офіційне представництво планує контролювати якість обслуговування та консультацій у реселлерів на території України. Для цього вже набирається штат регіональних представників та промоутерів. Таким чином у нашій країні запроваджуються міжнародні стандарти Apple.

Зауважимо, що крім покупки у авторизованих магазинах, техніку часто привозять з-за кордону. Якщо на клавішах вашого ноутбуку немає символів української, російської мови — ви можете замовити лазерне гравіювання клавіатури MacBook у Києві.