В кінці 2019 року, компанія Apple раптово попередила власників 13-ти дюймових Макбук Про, про можливі самовільні вимкнення ноутбуку. Хоча, для тих, хто слідкував за ситуацією, це не стало несподіванкою. Вже досить давно, на різноманітних форумах описувалась вищезазначена проблема, користувачі масово скаржились на самовільне вимкнення лептопів. Але корпорація, як це вже стало звичним — довго ігнорувала скарги, поки нарешті не признала проблему офіційно.

MacBook Pro 13” (2019) вимикаються без причини

Власники даних ноутбуків, приблизно однаково описують проблему — Макбук Про 13 раптово вимикається без видимих причин. Ця ситуація стала масовою, тому Apple була вимушена опублікувати окремий документ, в якому надала рекомендації, що робити у такому випадку. Ці інструкції вже отримали чималу порцію критики, але іншої альтернативи, наразі, не існує.

Що робити, якщо MacBook Pro 13” вимикається

Приводимо дослівну інструкцію від Apple про дії, необхідні у разі самовільного припинення роботи ноутбуку:

  • Розрядіть акумулятор MacBook Pro 13″до 90% або нижче;
  • Підключіть ноутбук до мережі електроживлення за допомогою комплектного адаптера;
  • Вивантажіть з пам’яті MacBook Pro 13 “всі запущені програми;
  • Залиште ноутбук заряджатися мінімум на 8 годин;
  • Через 8 годин, виконайте пошук оновлень і встановіть останню версію macOS.

Не дивлячись на простоту рекомендацій, користувачі відмітили, що вони все ж таки працюють. У випадку ускладнень, Apple рекомендує звертатись до служби технічної підтримки.

Причини самовільного вимкнення Макбук Про 13 дюймів

Офіційно компанія не пояснює причини подібної поведінки ноутбуків. Але, серед користувачів, вже почали висуватись власні припущення. Найчастіше причинами називають перегрів лептопу через його надмірну тонкість, або недосконалу роботу контролеру заряду батареї. Деяким власникам допомогла заміна акумулятору, проте вважати це панацеєю — не варто. Зі свого боку, якщо ви стикнулись з проблемами у роботі MacBook Pro, рекомендуємо звернутись до сервісного центру Apple BashMac у Києві, за професійною допомогою.