Не зважаючи на високу вартість, продукція Apple кожного року залишається бажаним подарунком. Консалтингова компанія Localytics провела дослідження у якому підрахувала кількість “яблуневих” пристроїв, що активувались у передноворічний період. У свою чергу, це дозволило скласти список найменувань техніки, яку найчастіше купували як новорічний подарунок.

Статистика склалась досить цікава, адже у лідерах виявилися iPad та iPhone, які у цілому далеко не б’ють рекордів продажів. Перше місце за популярністю посів iPad 6-го покоління, кількість його активацій у передноворічний період виросла більш ніж на 200%. Можливо передумовою такого успіху була і велика кількість акцій саме на цю модель серед великих американських ритейлерів. iPad Pro 11’’, iPad Mini, iPad Pro 12,9’’ — посіли наступні місця у рейтингу.

Серед телефонів, що опинилися у списку популярних подарунків, чималий подив викликає iPhone XR. Незважаючи на “бюджетність”, значно простіші характеристики ніж у старших моделей, та постійні cкарги Apple на його слабкі продажі — він майже у два рази обійшов флагман iPhone XS. Наостанок, слід зважити на те, що Localytics складала статистику лише тих пристроїв, які потребують активації. На думку ж експертів — бездротові навушники AirPods стали беззаперечним лідером серед найпопулярніших подарунків.