У середині 2020 року, Apple презентувала оновлену модель 27-дюймового iMac. У порівнянні з попередником – технічні характеристики моноблоку значно підвищилися. Зокрема, новинка може комплектуватися потужною дискретною графікою Radeon Pro 5700 XT з 16 ГБ пам’яті GDDR6. Проте, вже через короткий час деякі власники даних конфігурацій почали скаржитись на дивну проблему з екраном.

На форумі підтримки Apple з’явились відразу декілька повідомлень користувачів, які скаржились на появу ліній на дисплеї. Один з власників моноблоку пояснив, що не поспішав заявляти про несправність, тому що вважав подібні симптоми наслідком перевантаження системи при виконанні складних завдань. Проте, згодом він помітив, що незрозумілі лінії з’являються на екрані незалежно від навантаження комп’ютеру, наприклад, при перегляді відео на YouTube, або користування пошуком. Інші власники також підтвердили його спостереження.

лінії на екрані iMac 2020

Проблема описується як поява вертикальних та горизонтальних ліній на зображенні у випадковому порядку. Цікаво, що подібну несправність помітили власники лише топових iMac 27” з відеокартою Radeon Pro 5700 XT. Закономірно, що підозра відразу впала саме на неї. Apple поки що ніяк не відреагувала на скарги, але є припущення, що проблему спробують усунути у наступних версіях macOS.

Зазначимо, що поява ліній та смуг на екрані моноблоку — можуть свідчити про несправність матриці та відеокарти. Тому, не зайвим буде завітати на безкоштовну діагностику iMac у Києві.