Відомий американський журнал Fortune, з 1995 року проводить щорічні дослідження, результати яких втілилися у так званому рейтингу “Fortune 500”. Ціль рейтингу — визначити найуспішніші світові компанії, з самим великим розміром виручки за рік. Ще в минулому році корпорація Apple посідала 5-те місце, наразі вона опинилася на третій сходинці!

Цікаво, що у першу десятку рейтингу Fortune 500 ввійшли лише американські корпорації. Першу сходинку вже багато років займає мережа магазинів Walmart з виручкою аж у 482,130 $, потім представник нафтопереробної галузі Exxon Mobil з 246,204 $, і нарешті Apple — 233,715 $. Для прикладу, Microsoft займає аж 25 сходинку, з прибутком у  93,580 $.

Apple-Fortune-500-2016

За традицією, ділове видання опублікувало оцінку діяльності компаній з рейтингу, а також перелік можливих загроз. Зокрема, щодо Apple, вердикт був таким:

“Після більш ніж десяти років стійкого зростання підкріпленого успіхом спочатку музичного плеєра, а потім ще більш популярного iPhone, Apple, нарешті “вперлася у стіну”. Вона залишається найбільшою публічною компаній в світі, але оновлений Apple iPhone 6S і 6S Plus ледь обійшли своїх попередників після старту продажів на ринку в кінці 2015 року, а продажі планшетного комп’ютера IPad продовжують скорочуватися протягом усього року. У квітні 2015 року були випущені Apple Watch, які отримали неоднозначні відгуки і дуже скромні продажі”.

Серед негативних умов для корпорації, видання називає зменшення популярності “яблуневої” техніки на ринку Азії, де вона дуже поступилася місцевим брендам. Тепер лише успішні оновлення лінійки iPhone, а також переорієнтація на ринок Індії, допоможе Apple зоставатися на верхніх сходинках рейтингу. Але є і перспективи, які спеціалісти Fortune вбачають у виробництві електричних автомобілів, адже це одна ж сфер, що активно розвивається.