Однією з самих очікуваних новинок майбутньої конференції WWDC 2016 — є монітор Apple з надчітким зображенням 5K. І хоча, поки що, майже нічого не відомо про його технічні характеристики і можливості, але продукт вже встиг обрости цілою купою здогадок. Ми вирішили підсумувати основні інтриги навколо Thunderbolt Display 5K.

Чи не найбільшу цікавість користувачів в усьому світі, викликала інформація про те, що  нова версія монітору буде облаштована власною відеокартою!

Таку здогадку спочатку висловили деякі популярні блогери, а потім підтвердило і видання 9to5Mac. І хоча, на перший погляд ідея досить дивна, але експерти вже виступили на її підтримку. Згідно концепції, Apple Thunderbolt Display повинен надавати власнику можливість насолоджуватись графікою найвищої якості, навіть якщо монітор підключається до ноубуку. Але стандартних ресурсів MacBook для цього може не вистачити, тому власний потужний відеочіп буде дуже доречним.

Наступне питання, яке активно обговорюється у мережі — за допомогою якого інтерфейсу буде підключатись монітор?

З одного боку, більшість користувачів сходяться на думці, що підключення буде виконуватись через інтерфейс Thunderbolt 3. Але з іншого — постає логічне запитання, як бути з ноутбуками, в яких такого роз’єму не має? Наприклад нові моделі MacBook, які мають тільки USB-C порт. Звичайно багатьох маководів цікавить також ціна новинки. Поки що залишається запастися терпінням, адже про усі ці подробиці ми дізнаємось у червні, під час презентації на WWDC 2016!