Microsoft займається розробкою великої кількості програм та додатків, втім, найвідоміший продукт компанії — це операційна система Windows. Наразі майже 90% комп’ютерів у всьому світі працюють саме на цій системі. Проте, оновлення версій відбувається не так часто, як наприклад macOS. Раз на півроку виходять деякі апдейти, але повноцінно нової ОС не пропонувалось з 2015 року. Саме тоді з’явилася Windows 10. Але все змінюється, вже на початку цього місяця компанія анонсувала презентацію нової версії. Відома також точна дата — 24 червня 2021 року.

Саме про це написав у своєму Twitter віце-президент Microsoft Юсуф Мехді.

“Я не був в такому захваті від нової версії Windows з часів Windows 95! Хоча я не пам’ятаю, щоб коробка була такою великою. Запам’ятайте дату — 24 червня!”.

Крім того, корпорація почала розсилати запрошення журналістам на прийдешню подію. Початок заплановано на 11:00 за північно-американським часом.

Що відомо про Windows 11?

анонс Windows 2021

Наразі невідома точна назва нової версії системи, цілком можливо, що це буде саме цифра “11”. Але є підстави вважати, що вона отримає окреме позначення “Sun Valley”. Якщо це так, то Мікрософт переймає тренди Apple, яка для кожної операційки використовує нові назви.

анонс Windows 2021

Взагалі, проаналізувавши зображення та деяку доступну інформацію, можна зробити висновки, що нова Віндовс буде багато у чому схожа на Макос. Ось лише деякі особливості нового інтерфейсу та функціоналу:

  • Закруглені кути іконок. Раніше всі елементи інтерфейсу мали гострі кути, схоже, що розробник вирішив зробити його біль дружелюбним.
  • Палітра кольорів може стати більш стриманою, не такого яскравого відтінку як раніше.
  • З’явиться ефект “повітряності”, тобто деякі вікна будуть парити над іншими, можливо також елементам нададуть прозорості.
  • Деякі функції, які не користувалися популярністю будуть видалені, або видозмінені.
  • Ймовірно, що зміниться і логотип Windows, який залишається у незмінним останні роки.

анонс Windows 2021

Встановлення Windows 2021 на Apple Mac

анонс Windows 2021

Появи нової версії операційної системи з нетерпінням очікують не тільки користувачі ПК, але й власники комп’ютерів Apple. Адже деякі програми та більшість ігор не підтримують macOS. Тому чимало користувачів Мак змушені знаходити спосіб встановити Віндовс. На цей рахунок хвилюватися не варто, у найближчий час розробники програми Parallels Desktop повинні додати підтримку нової версії операційки.

Замовити встановлення Windows на MacBook у Києві, ви можете у сервісі Apple BashMac!