Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) – це важливий захід для розробників, який компанія організовує щороку. На конференції проводяться анонси оновлень операційних систем, нових пристроїв, заявляються плани розвитку на найближчу перспективу та багато іншого. В цьому році, як і в минулому, конференція пройде в онлайн-форматі. Точні дати вже відомі, це 7-11 червня 2021 року. Можна лише здогадуватись, що саме буде входити в програму події, але можливо скласти деякий прогноз на основі витоків інформації від інсайдерів.

Анонс нових версій iOS 15, iPadOS, macOS, watchOS і tvOS

Дати та анонс WWDC21

Очікується, що Apple анонсує бета-версію нової операційної системи iOS з порядковим номером 15. Швидше за все, нововведення будуть суто «косметичні», з’являться інтерактивні віджети, оновлений центр управління, плеєр та інші зміни. Крім того, компанія натякнула, що з’явиться «унікальна можливість заглянути в майбутнє iOS, iPadOS, macOS, watchOS і tvOS». Тобто, швидше за все мова йде про анонс нових версій операційних систем для комп’ютерів, планшетів і смарт-годинників.

Презентація нових пристроїв Apple

Дати та анонс WWDC21

Це поки що тільки чутки, але цілком можливо, що на WWDC 2021 буде показаний новий iMac з ARM процесором, та, власне, чіп M1X. Судячи з наявної інформації, моноблок отримає значне оновлення не тільки апаратної частини, а й зовнішнього вигляду (дисплей з тонкими рамками). Також відомо, що Apple давно розробляє «гарнітуру змішаної реальності» (окуляри), тому, цілком може показати її вже в цьому році. Більш ніж ймовірно, що найближчим часом вийдуть iPhone 13 або 12S, але чи приурочать вихід пристроїв до дати конференції, поки невідомо.

Слідкуйте за новинами зі світу Apple на сторінках нашого україномовного порталу Mac.Org.Ua!